15 Mart 2009 Pazar

100.000 Kişi ile İstiklal Marşı Rekoru

İstiklal Marşı rekoru denenecek

100 bin kişi aynı anda 'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin İstiklal' diyecek

İstiklal Marşı rekoru denenecek
7 ayrı yerde başlayan orman yangınları nedeniyle yapılamayan 100 bin kişi ile İstiklal Marşı okuma rekor denemesi gerçekleştirilecek.


Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl şiddetli rüzgar ve 7 ayrı yerde başlayan orman yangınları nedeniyle yapılamayan 100 bin kişi ile İstiklal Marşı okuma rekor denemesi gerçekleştirilecek.

Fethiye Belediyesi'nin 19 Mayıs 2008 tarihinde yapacağı Gençlik Şölenine katılacak sanatçılar belli oldu. Fethiye'deki ilk ve ortaöğretim öğrenci başkanlarının talepleri doğrultusunda bu yılki şenliklerde Ferhat Göçer ve Bengü sahne alacak. Gençlik Şöleni'nde ayrıca geçtiğimiz yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan rekor denemesi tekrarlanacak. 100 bin kişinin toplu halde İstiklal Marşı okuması ile kırılacak rekor, geçtiğimiz yıl 7 ayrı bölgede başlayan orman yangını ve şiddetli lodos nedeniyle çok az bir katılımla yapılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu rekorun bu yıl yeniden kırılması için çalışılacağını söyledi. Gençlik Şöleni'ndeki asıl amacın bütün gençleri bir araya toplamak olduğunu belirten Saatcı, şölene çağrılacak sanatçıların da gençlerin isteği doğrultusunda belirlendiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta okulların temsili başkanlarını toplayarak onların görüşlerini aldıklarını aktaran Saatcı, "Okul başkanlarımız bizden Fethat Göçer ve Bengü'yü istediler. Bizde TDR Ajans ile girişimlerde bulunduk. Bu sanatçılarla anlaşıldı. 19 Mayıs 2008 Gençlik Şöleninde bu isimler sahne alacak." dedi.
Image Hosted by ImageShack.us

TDR Ajans adına konuşan Talip Demir ise Bengü ve Ferhat Göçer'in sahne alacağı gecenin sunuculuğunu da Mert Öğün'ün yapacağını duyurdu. Geceye has özel sürprizlerin de olacağını belirten Demir, herkesin 19 Mayıs'taki Gençlik Şöleni'ne beklediklerini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder